Руският президент Владимир Путин подписа указа, с който се дава руско

...
Руският президент Владимир Путин подписа указа, с който се дава руско
Коментари Харесай

Путин подписа указа за руско гражданство на американски боксьор и канадски хокеист

Руският президент Владимир Путин подписа указа, с който се дава руско поданство на американския боксьор Кевин Джонсън и канадския хокеист Брендън Лайпсик, оповестява Ройтерс, базирайки се на управляващите в Москва.

 

През септември предходната година вестник " Известия " писа, че Джонсън, който се състезава в тежка категория, е прибавил към името си Владимирович поради Путин, след което е писал персонално на съветския президент, с цел да получи съветско поданство.

 

44-годишният Кевин Владимирович Джонсън има 36 победи, 22 загуби и две равенства на професионалния кръг. Той беше кандидат за международната купа през 2009 година, когато бе надвит от Витали Кличко. След това Джонсън позволи загуби още от боксьори като Тайсън Фюри, Дерек Чисора и Антъни Джошуа, а през 2017 година дойде в България за мач с Кубрат Пулев, който също загуби.

 

Лайпсик играеше в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада до 2020 година, когато бе уволнен от отбора на Вашингтон Кепиталс поради мнения и забележки по адрес на други хокеисти. Оттогава той играе в съветската Континентална хокейна лига, заяви Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР